Privéles Ontspannen Bevallen

Wil je wel goed voorbereid zijn op de bevalling, maar kan of wil je geen cursus in een groep volgen? Weinig tijd, weinig energie of niet mobiel? Kies dan voor Privéles Ontspannen Bevallen in je eigen vertrouwde omgeving!

De cursus start met een les van twee uur waarin de belangrijkste onderwerpen die je voorbereiden op de bevalling behandeld worden. Desgewenst kan de cursus uitgebreid worden met een extra les waarin meer diepgaande onderwerpen naar behoefte behandeld kunnen worden.

Voor de privéles kom ik naar je toe, bij je thuis of indien nodig in het ziekenhuis. Deze cursus kan ook als “last minute” spoedcursus, of als aanvulling op een andere zwangerschapscursus gevolgd worden. Mogelijk door heel Zuid-Holland,

In de eerste les worden de volgende onderwerpen behandeld worden:

  • De verschillende fasen van de bevalling, wat je lijf zelf allemaal al doet en hoe je daarin mee kunt bewegen.
  • Ademhalings- en ontspanningstechnieken en houdingen om de weeën te verlichten en de ontsluiting te bevorderen.
  • Een zachte en rustige perstechniek.
  • Ontspanningsoefeningen.
  • Het belang van ontspanning en de relatie met pijn en pijnbestrijding.
  • Het eerste uur na de bevalling.

Desgewenst kan de cursus uitgebreid worden met een extra les waarin de volgende onderwerpen naar behoefte behandeld kunnen worden:

  • De rol van de partner tijdens de bevalling.
  • Massagetechnieken die de partner toe kan passen voor, tijdens en na de bevalling.
  • Het schrijven van een realistisch geboorteplan dat aansluit bij de zorg.
  • De kraamtijd en borstvoeding.

Prijs:
De kosten voor Cursus Bevallen aan huis bedragen 89 euro voor de eerste twee uur.
Dit is inclusief het informatiemapje met tips en oefeningen en het concept geboorteplan.
Eventuele vervolglessen kosten 45 euro per uur. Binnen Delft worden geen reiskosten in rekening gebracht. Buiten Delft bedragen de reiskosten 20 cent per kilometer.

Tijd:
Het moment worden in overleg vastgesteld. De eerste les duurt duurt twee uur, vervolglessen duren minimaal 1 en maximaal 2 uur.

Curuslocatie:
Voor de privéles kom ik naar je toe, bij je thuis of indien nodig in het ziekenhuis. Je kunt de privéles alleen volgen, samen met je partner of met iemand anders die je tijdens de bevalling bij zal staan.

Coronamaatregelen:
Door de maatregelen rondom het corona virus zijn alle groepscursussen en privélessen in ieder geval tot 28 april geannuleerd. Inschrijven is nu ook niet mogelijk. Zodra duidelijk is dat er weer cursussen gegeven kunnen worden, zal er een nieuwe planning gemaakt worden en is inschrijven weer mogelijk.